0
Winkelmand

Linguini met ham en amandel-peterseliepesto

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  2. Pureer de amandelen met de knoflook, peterselie, azijn, kaas en olijfolie grof in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Meng de gekookte pasta en 6 eetlepels van het kookwater met de pesto en voeg de rode peper toe.
  4. Bak al roerend circa 3 minuten in de pan op middelhoge stand. Verdeel de pasta over borden.
  5. Vorm roosjes van de ham en leg deze op de pasta. Bestrooi met flinters parmezaan.

Ingrediënten

4 personen

350 gram linguine
of
350 gram spaghetti

150 gram blanke amandelen

2 teentjes knoflook geperst

2 bosjes peterselie fijngehakt

2 eetlepels wittewijnazijn

Parmezaanse kaas (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Parmezaanse kaas (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

250 milliliter olijfolie

0.5 rode peper fijngehakt

8 plakjes rauwe hammen

Ingrediënten

Voor 4 personen

8000050014998 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Grand'Italia Spaghetti tradizionali product photo
Grand'Italia Spaghetti tradizionaliGrand'Italia Spaghetti Tradizionali 500 g1,55
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Gran gusto rasp product photo
Galbani Gran gusto raspGran Gusto 40 Gr1,02
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
5413848623549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1205
Koolhydraten
69
Vetten
89
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
28
Vezels
6
Zout
1.2
Suiker
0