0
Winkelmand

Linzenburgers met salsa verde

Deze gezonde koekjes van linzen zijn lekker als bijgerecht of een verantwoord tussendoortje. Heerlijk met een verse groene salsa van tuinkruiden, knoflook en ansjovis.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week het brood in een kom met lauw water.
  2. Was in de tussentijd de steeltjes van de tuinkruiden en doe ze in de blender. Voeg de knoflook, azijn, ansjovis en olie toe.
  3. Maal alles grof op de pulsestand.
  4. Knijp het brood uit en doe het in de blender. Meng tot je een romige, niet al te dikke saus hebt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schenk een dun laagje olie op de salsa en laat hem minstens 2 uur rusten in de koelkast. De saus is 1 week houdbaar in de koelkast.
  6. Meng driekwart van het paneermeel door de linzen.
  7. Verdeel het mengsel in vier porties en maak er vier koekjes van. Rol ze door de rest van het paneermeel.
  8. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes een paar minuten aan elke zijde, tot ze goudbruin zijn.
  9. Serveer met de groene salsa.

Ingrediënten

4 personen

Voor de salsa

30 gram broden een dag oud

100 gram tuinkruiden zachte steeltjes

1 teentje knoflook

1 theelepel witte wijnazijn

2 ansjovisfilets

0.5 theelepel zwarte peper

Voor de koekjes

1 eetlepel olijfolie

110 gram linzen gekookte

1 theelepel tijm

60 gram paneermeel

1 eetlepel olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

2151430000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Wijnazijn wit product photo
g'woon Wijnazijn witg'woon Wijnazijn wit1,99
Alternatief
1
John West Ansjovisfilet in olijfollie product photo
John West Ansjovisfilet in olijfollieJohn West Ansjovisfilet in olijfollie3,29
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1
Bonduelle Linzen product photo
Bonduelle LinzenBonduelle groenteconserven Linzen 310g blik1,49
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
230
Koolhydraten
18
Vetten
14
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
7
Vezels
4
Zout
0.8
Suiker
0