0
Winkelmand

Linzensalade met aubergine en granaatappel

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergine­ blokjes circa 15 minuten op middelhoge stand.
  2. Meng de linzen met de munt, sjalot, tomaat, citroenrasp, ­sap, en rest van de olijfolie. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Klop de pitjes uit de granaatappel.
  3. Schep de salade op een schaal en verdeel de aubergine erover. Besprenkel met de yoghurt en bestrooi met de sesam en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

4 personen

6 eetlepels olijfolie

2 aubergines in blokjes

2 blikken linzen uitgelekt

1 bosje munt fijngehakt

2 sjalotjes gesnipperd

4 tomaten in blokjes

1 citroen rasp en sap

2 eetlepels sesamzaad

1 granaatappel gehalveerd

5 eetlepels yoghurt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710725015549 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
No.1 Rode linzen product photo
No.1 Rode linzenNo.1 Rode linzen1,79
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Granaatappel product photo
GranaatappelGranaatappel1,29
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
460
Koolhydraten
44
Vetten
23
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
13
Vezels
11
Zout
0.6
Suiker
0