0
Winkelmand

Linzenschotel met paddenstoelen en worstjes

Probeer eens deze linzenschotel met paddenstoelen en worstjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de worstjes in 3-4 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  2. Bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de wijn en laat deze iets verdampen.
  3. Voeg de tomatenblokjes met sap, Provençaalse kruiden en kastanjechampignons toe en laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
  4. Schep de linzen erdoor, leg de worstjes erop en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de sla met de dressing. Serveer de linzenschotel met de salade en stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

8 merguezworstjes
of
4 braadworsten

200 gram gerookte spekblokjes

2 uien gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

100 milliliter rode wijn

1 blik tomatenblokjes 400 g

1 eetlepel Provençaalse kruiden

250 gram kastanjechampignons gehalveerd, schoongeveegd

800 gram linzen uitgelekt, blik

150 gram gemengde bladsla

honing-mosterddressing (naar smaak toevoegen) kant-en-klaar

1 stokbrood in plakken

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Runderchipolata product photo
RunderchipolataCoop Runderchipolata 8 x 40 gram3,49
1
Verse worst fijn product photo
Verse worst fijnCoop Verse worst fijn 1 x 500 gram2,89
Alternatief
1
Dobbelsteentjes gerookt spek duo product photo
Dobbelsteentjes gerookt spek duoCoop Spek Dobbelsteen Gerookt 0.250 kg Tray3,69
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
1
Verstegen Provençaalse kruiden product photo
Verstegen Provençaalse kruidenDeze Provencaalse kruiden van Verstegen bestaan uit basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, peterselie en dragon.1,95
Alternatief
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Linzen product photo
g'woon Linzeng'woon Linzen0,99
Alternatief
2
Jonge bladsla & rucola product photo
Jonge bladsla & rucolaUnbranded Jonge bladsla & rucola 80 GRM VERPAKT1,19
Alternatief
2
8710624261658 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
885
Koolhydraten
75
Vetten
42
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
40
Vezels
11
Zout
4.5
Suiker
0