0
Winkelmand

‘Steak' van watermeloen met gorgonzola

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze tijdens het snijden stevig staat. Verdeel de meloen in plakken van 2,5-3 cm dik. Verwijder de grote pitjes.
  2. Meng de olijfolie met de honing, limoensap en cayennepeper. Bestrijk één kant van de meloen royaal met dit mengsel.
  3. Rooster de meloenplakken met de bestreken kant naar beneden circa 2 minuten op de barbecue of in een hete grillpan. Bestrijk nu de bovenkant, keer om en gril nog een paar minuten.
  4. Serveer de meloensteaks met een topping van gorgonzola, olijven, tijm en pecannoten. Lekker met een groene salade of aardappelsalade.

Ingrediënten

4 personen

1 kleine watermeloen

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels honing

2 eetlepels limoensap
of

2 eetlepels citroensap

0.5 theelepel cayennepeper
of

0.5 theelepel chilipoeder

200 gram gorgonzola

50 gram zwarte olijven

1 eetlepel tijm

50 gram pecannoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Watermeloenen product photo
Watermeloenen3,69
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,59
Alternatief
1
 product photo
honing
Alternatief
Lemondor Limoensap product photo
Lemondor Limoensap0,99
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor Citroensap0,95
Alternatief
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen Cayennepeper1,95
1
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen Chilipoeder1,95
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosa2,59
Alternatief
2
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pit0,85
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
 product photo
pecannoten
Alternatief

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
420
Koolhydraten
21
Vetten
31
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
12
Vezels
3
Zout
1.8
Suiker
0