0
Winkelmand

Makreel in sambal-ketjapsaus

Probeer eens deze makreel in sambal-ketjapsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de bosui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de sambal, ketjap en het limoensap toe en bak nog 2 minuten op een lage stand.
  2. Leg de makreelfilets in de saus en wentel een paar keer om. Leg het deksel op de pan en laat 5-8 minuten stoven tot de vis door en door warm is.
  3. Serveer de makreel met de rijst, atjar en kroepoek.

Ingrediënten

4 personen

300 gram rijst

2 eetlepels zonnebloemolie

1 bosje lente-/bosui in ringetjes

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 theelepels sambal oelek

2 eetlepels ketjap manis

0.5 limoen sap
of
0.5 citroen sap

4 gestoomde makrelen

1 pot atjar tjampoer

1 zak kroepoek

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijstg'woon basmati rijst 1000g2,49
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3545 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Conimex Sambal oelek product photo
Conimex Sambal oelekConimex Sambal Oelek Sac 200G 6x1,39
Alternatief
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,19
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Vismarine Gerookte makreelflakes product photo
Vismarine Gerookte makreelflakesVis Marine Gerookte Makreelflakes 200 gram5,99
Alternatief
1
8710624199203 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Conimex Kroepoek naturel product photo
Conimex Kroepoek naturel1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
780
Koolhydraten
81
Vetten
28
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
22
Vezels
4
Zout
2.3
Suiker
0