0
Winkelmand

Makreel ‘gegaard' in wei met citrus en koolraap

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer voor de dressing de grapefruit fijn in een blender. Voeg limoensap, sinaasappelsal en harissa toe en pureer tot een gladde dressing. Bewaar de dressing afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm voor het zoetzuur de suiker met de azijn en 200 ml water tot de suiker is opgelost. Verdeel dit zoetzuur in 2 helften. Voeg aan een helft de kurkuma toe en meng kort met een staafmixer.
  3. Snijd of schaaf de uien in dunne halve ringen en bewaar de ui in het blanke zoetzuur. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes. Bewaar de grapefruit en rode ui in het zuur afgedekt in de koelkast.
  4. Laat voor de yoghurtsaus het eiwit met de mierikswortel, yoghurt en 1 gram zout kort draaien in een blender. Voeg al draaiend de olie druppelsgewijs toe tot een soort dikke mayonaise ontstaat.
  5. Schep de saus in een bakje en zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Zeef de volgende dag door een fijne zeep en schep in een spuitzak.
  6. Verwarm de oven voor op 170ºC. Was de koolrapen goed, schil ze en halveer ze. Meng het zout met het eiwit.
  7. Leg de koolrapen met de platte kant naar beneden op de bakplaat en bedek ze met het zoutmengsel. Bak circa 45 minuten in de oven.
  8. Meng de wei (uitlekvocht van 1 l yoghurt) met het citroensap en 10 gram zout in een lage schaal. Verwijder het vel van de makreel en marineer de visfilets in het uitlekvocht circa 5 minuten in de koelkast.
  9. Haal de ‘gegaarde' makreelfilets voorzichtig uit het vocht en bewaar afgedekt in de koelkast.
  10. Serveer de makreel met de dressing, zoetzure ui, grapefruit en toefjes yoghurtsaus. Zet de koolraap erbij en breek de zoutkorst open.

Ingrediënten

4 personen

1 liter yoghurt uitgelekt

2 citroenen

4 makreelfilets, naturel zonder graten

voor de dressing

1 grapefruit geschild

50 milliliter limoensap

200 milliliter sinaasappelsap vers geperst

40 gram harissa

120 gram suiker

250 milliliter azijn

3 theelepels kurkuma

2 rode uien

2 rode grapefruits

voor de yoghurtsaus

40 gram geraspte mierikswortel potje

40 milliliter volle yoghurt

160 milliliter zonnebloemolie

voor de groente

60 gram eiwitten

800 gram grof zeezout

60 gram eiwitten

4 koolrapen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan Magere yoghurt product photo
Melkan Magere yoghurtMelkan Magere Yoghurt 1L0,99
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
2
Vismarine Makreelfilet naturel product photo
Vismarine Makreelfilet naturelVismarine Makreelfilet naturel2,67
Alternatief
1
Grapefruit rood product photo
Grapefruit roodGrapefruit rood1,29
Alternatief
1
8016438001610 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Verstegen Pure specerijen harissa product photo
Verstegen Pure specerijen harissaVerstegen Pure specerijen mengeling harissa 40 gram zakje1,79
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Verstegen Kurkuma gemalen product photo
Verstegen Kurkuma gemalenVerstegen Kurkuma gemalen 47 g Pot2,25
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
Grapefruit rood product photo
Grapefruit roodGrapefruit rood1,29
Alternatief
2
Coop Scharrel eieren maat M product photo
Coop Scharrel eieren maat MCoop Vrije uitloop ei M 10 stuks3,49
Alternatief
1
Kühne Mierikswortel fijn geraspt product photo
Kühne Mierikswortel fijn gerasptKühne Mierikswortel Fijn Geraspt 140 g1,09
Alternatief
1
Melkan volle yoghurt product photo
Melkan volle yoghurtMelkan Volle Yoghurt 1L1,15
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,59
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
9
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
4

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
751
Koolhydraten
60
Vetten
46
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
16
Vezels
7
Zout
1.4
Suiker
0