0
Winkelmand

Makreelmousse

Probeer eens deze makreelmousse!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sap in een keukenmachine tot een fijn mengsel en zet in de koelkast.
  2. Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
  3. Roer de mascarpone in een kom los en schep de makreel en dille erdoor. Breng verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap.
  4. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  5. Schep de mousse over in een spuitzak en gebruik de mousse als vulling voor stukjes groente als cherrytomaatjes, komkommer, bleekselderij, wortel, gehalveerde radijsjes, in ruiten gesneden paprika of op een toastje.

Ingrediënten

6 personen

200 gram gerookte makreelfilet zonder graten

1 ansjovisfilet blik

1 mespunt chilipepervlokken

1 mespunt citroenrasp

1 theelepel citroensap

1 eiwit

2 eetlepels mascarpone

2 takjes dille grof gehakt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Vismarine Makreelfilet naturel product photo
Vismarine Makreelfilet naturelVismarine Makreelfilet naturel2,67
Alternatief
1
John West Ansjovisfilet in olijfollie product photo
John West Ansjovisfilet in olijfollieJohn West Ansjovisfilet in olijfollie3,29
1
8712200753939 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
135
Koolhydraten
0
Vetten
12
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0