0
Winkelmand

Mango sticky rice

Deze sticky rice met mango is een heerlijk Thais toetje.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst in 300 ml kokosmelk met 100 ml water, 2 eetlepels suiker en 1 theelepel zout.
  2. Laat nog 15 minuten afgedekt staan. Kook de rest van de kokosmelk met 1 eetlepel suiker tot de helft in.
  3. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Vul het kommetje met de rijst en keer om op een bord.
  4. Herhaal dit op de andere borden. Hak de noten grof en rooster ze in een droge, hete koekenpan. Verdeel de kokossaus over de rijst, leg de mango ernaast en bestrooi met de noten.

Ingrediënten

4 personen

300 gram sushirijst
of
300 gram risottorijst

400 milliliter kokosmelk

3 eetlepels suiker

2 mango's

75 gram ongezouten pecannoten grof gehakt
of
75 gram ongezouten pinda's grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijstg'woon basmati rijst 1000g2,49
Alternatief
1
Lassie Risotto rijst product photo
Lassie Risotto rijstLassie Risottorijst 400 gram1,49
Alternatief
1
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam KokosmelkSum & Sam Kokosmelk 200ml0,89
Alternatief
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
EAT ME Mango product photo
EAT ME MangoMango ready to eat1,79
Alternatief
2
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouten product photo
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouteng'woon Pecannoten ongebrand ongezouten2,92
Alternatief
1
g'woon Pinda's ongezouten product photo
g'woon Pinda's ongezouteng'woon Pinda's ongezouten 235gr0,81
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
565
Koolhydraten
88
Vetten
20
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
8
Vezels
3
Zout
0
Suiker
0