0
Winkelmand

Mascarpone-cheesecake met vijgen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en bekleed de bodem van de vorm met de cake. Leg de plakken strak tegen elkaar aan en vul eventuele gaten op met stukjes cake.
  2. Bedruppel de cake met 1 eetlepel citroensap en druk de cake een beetje aan. Week de gelatine in koud water.
  3. Verwarm de rest van het citroensap met 2 eetlepels water, maar laat niet koken. Knijp de gelatine goed uit en los op in het citroensap, laat al roerend afkoelen.
  4. Klop de mascarpone in een grote kom glad met de citroenrasp, honing en het afgekoelde gelatinemengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker en klop dit rustig door het mascarponemengsel.
  5. Schep op de cakebodem en strijk glad. Verdeel de plakjes vijg over de vulling en leg deze voor een mooi grafisch effect in een strakke vorm. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

8 personen

6 plakken cake 1 cm dik

1 citroen rasp en sap

4 blaadjes gelatine

500 gram mascarpone

2 eetlepels honing

200 milliliter slagroom

50 gram poedersuiker

200 gram verse vijgen in plakjes

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bakkerspracht Roomboter boerencake product photo
Bakkerspracht Roomboter boerencakeBakkerspracht Roomboter boerencake3,29
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
2
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,49
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
535
Koolhydraten
27
Vetten
43
Verzadigde vetten
28
Eiwitten
8
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0