0
Winkelmand

Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten

Een keer wat anders uitproberen? Probeer dan eens deze mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in. Meng het amandelmeel met de suiker en citroenrasp.
  2. Klop met een mixer de eieren erdoor. Verdeel het amandeldeeg als bodem over de taartvorm. Duw het deeg aan de zijkanten een beetje omhoog aan en strijk het deeg met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
  3. Bak de bodem in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.
  4. Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met de vanillesuiker zonder te koken en los de gelatine hierin op. Klop goed door en laat afkoelen.
  5. Klop in een kom met een mixer eerst de mascarpone los. Giet de slagroom erbij en klop nog een paar minuten op een lage stand door. Giet de afgekoelde gelatine erbij terwijl je blijft kloppen tot alles goed is gemengd.
  6. Giet dit mengsel op de amandelbodem, dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Rooster het amandelschaafsel voor de topping in een droge, hete koekenpan.
  8. Laat de stoofpeertjes uitlekken in een zeef. Zet de taart op een schaal en garneer de bovenkant met de stoofpeer, amandelen en pecannoten. Bestuif licht met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

300 gram blanke amandelen fijngemalen

100 gram suiker

1 theelepel citroenrasp

2 eieren losgeklopt

voor de vulling

1 blaadje gelatine

0.5 citroen sap

1 zakje vanillesuiker

250 gram mascarpone

100 milliliter slagroom

voor de topping

10 gram amandelschaafsel

0.5 basisrecept stoofperen in plakjes, afgekoeld

20 gram pecannoten gehakt

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 8 personen

Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenCoop Geroosterde Amandelen 190 gram3,68
Alternatief
1
Conference peren product photo
Conference perenConference peren1,79
Alternatief
1
Coop Pecannoten gezouten product photo
Coop Pecannoten gezoutenCoop Pecannoten Gezouten 115gr3,29
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
730
Koolhydraten
46
Vetten
52
Verzadigde vetten
16
Eiwitten
15
Vezels
4
Zout
0.1
Suiker
0