0
Winkelmand

Meatpie met ragù

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met de vulling (dit kan ook een dag van tevoren). Bak het vlees, bestrooid met zout en peper, lichtbruin in een scheutje olijfolie in een braadpan.
  2. Voeg de rozemarijn, tijm, knoflook, ui, wortel en bleekselderij toe en bak deze 2 minuten mee.
  3. Meng de rode wijn, tomaten met sap en de rijst erdoor en stoof afgedekt zachtjes 2 uur of tot het vlees zacht is. Laat afkoelen.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in.
  5. Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en verdeel de steunvulling erover. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
  6. Verwijder steunvulling en bakpapier en bak nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen in de vorm. Strooi er paneermeel over.
  7. Schep de afgekoelde vulling op de deegbodem en laat de deegranden vrij. Snijd van de rest van het deeg een lap iets groter dan de vorm.
  8. Bestrijk de randen van dit deegdeksel met ei en leg deze over de vorm. Druk het deksel vast op de deegbodem.
  9. Maak enkele sneetjes in het deksel voor het ontsnappen van stoom. Bestrijk met ei en bak de pie in de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

750 gram runderlappen in blokjes van ca. 3 cm
of
750 gram runderriblappen in blokjes van ca. 3 cm

olijfolie (naar smaak toevoegen)

0.5 eetlepel rozemarijn fijngehakt, naaldjes

0.5 eetlepel tijm fijngehakt, alleen de blaadjes

3 teentjes knoflook fijngehakt

1 rode ui gesnipperd

1 wortel grof gehakt

1 stengel bleekselderij grof gehakt

500 milliliter Chianti

2 blikken gepelde tomaten à 400 g

2 eetlepels rijst

2 rollen bladerdeeg koelvers
of
1 pakje diepvriesbladerdeeg ontdooid

paneermeel (naar smaak toevoegen)

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 4 personen

2308680000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
2309478000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,85
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,09
Alternatief
1
Villa Puccini Chianti reserva product photo
Villa Puccini Chianti reservaVilla Puccini Chianti reserva5,99
Alternatief
1
g'woon Gepelde tomaten op sap product photo
g'woon Gepelde tomaten op sapg'woon Gepelde tomaten 400gr0,49
Alternatief
1
g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijstg'woon basmati rijst 1000g2,49
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
860
Koolhydraten
64
Vetten
45
Verzadigde vetten
20
Eiwitten
49
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0