0
Winkelmand

Mediterrane kipstoof

Probeer ook eens deze mediterrane kipstoof!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de kippenbouten met (grof) zout, peper en de bloem. Schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip in porties om en om bruin. Neem uit de pan.
  2. Roer de aanbaksels los en fruit de knoflook een paar minuten op een lage stand. Voeg de kruiden toe en blus af met de wijn. Laat op hoge stand even koken en leg de stukken kip terug in de pan. Laat met het deksel op de pan op een lage stand circa 20 minuten stoven.
  3. Schep de olijven erdoor en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken zonder deksel. Lekker met aardappels uit de oven of brood.

Ingrediënten

4 personen

4 kippenbouten

1 eetlepel bloem

4 eetlepels olijfolie

1 bol knoflook gepeld

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde rozemarijn

200 milliliter droge witte wijn

100 gram groene olijven met pit

Ingrediënten

Voor 4 personen

Scharrel kippenbouten product photo
Scharrel kippenboutenScharrel kippenbouten2,75
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Droge witte huiswijn product photo
Coop Droge witte huiswijnCOOP Huiswijn wit droog BIB 3L9,99
Alternatief
1
Carbonell Groene olijven zonder pit product photo
Carbonell Groene olijven zonder pitCARBONELL GROENE OLIJVEN ZONDER PIT1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
500
Koolhydraten
6
Vetten
38
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0