0
Winkelmand

Melanzane-hapjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de aubergineplakken rondom met 4 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en peper en leg ze op de bakplaat.
  2. Bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Meng intussen de tomatenpuree met de knoflook, oregano, de rest van de olijfolie, zout en peper.
  3. Neem de plakken aubergine uit de oven, maar laat ze op de bakplaat liggen. Bestrijk de aubergine met de tomatensaus en bestrooi met de mozzarella.
  4. Zet de oven op de grillstand en gratineer de aubergine nog circa 5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met basilicum en serveer direct.

Ingrediënten

8 personen

2 grote aubergines in plakken van ca. 1 cm dik

6 eetlepels olijfolie

70 gram tomatenpuree

1 teentje knoflook geperst

1 theelepel oregano

150 gram mozzarella geraspt

1 handje basilicum fijngesneden

Ingrediënten

Voor 8 personen

8710725015549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerd product photo
g'woon Tomatenpuree dubbel geconcentreerdg'woon tomatenpuree dubbel geconcentreerd 140gr0,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot1,95
Alternatief
1
Galbani Mozzarella product photo
Galbani MozzarellaGalbani Mozzarella bol 125g1,59
Alternatief
2
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
145
Koolhydraten
6
Vetten
11
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
5
Vezels
2
Zout
0.2
Suiker
0