0
Winkelmand

Meringata-stracciatella met espressocrème

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom 1 minuut met een mixer op middelhoge stand.
  2. Verhoog de snelheid van de mixer zodra het eiwit schuimig wordt en het volume toeneemt. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe en klop het schuim tot stevige witte pieken.
  3. Schep met 2 lichtvochtige eetlepels circa 18 mooie hoopjes van 5-6 cm Ø met tussenruimte op het bakpapier. Droog het schuim circa 1 uur in de oven (laat niet verkleuren).
  4. Laat afkoelen en neem van het bakpapier. Klop intussen de crème fraîche op en meng de mascarpone, het koffiepoeder en de poedersuiker erdoor.
  5. Zet eventueel in de koelkast. Leg wat schuimbollen als bodem op een schaal.
  6. Plak de rest van de bollen royaal met de espressocrème tot een piramidevorm op elkaar. Schaaf de chocolade vlak voor het serveren erover.

Ingrediënten

6 personen

5 eiwitten

275 gram fijne tafelsuiker

200 milliliter crème fraîche

125 gram mascarpone

2 zakjes oploskoffiepoeder voor espresso

1 eetlepel poedersuiker

125 gram pure chocolade

Ingrediënten

Voor 6 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2

Niet beschikbaar

oploskoffiepoeder voor espresso
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
500
Koolhydraten
58
Vetten
26
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
7
Vezels
1
Zout
0.2
Suiker
0