0
Winkelmand

Meringata-taart met karamel en noten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een elektrische mixer langzaam totdat er kleine belletjes ontstaan. Voer dan de snelheid op en voeg tijdens het kloppen geleidelijk in volle eetlepels de suiker toe zodat het eiwit stijve pieken vormt. Spatel de cacao voorzichtig erdoor.
  2. Teken op elk vel bakpapier een cirkel van circa 25 cm Ø. Plak het bakpapier op 4 hoeken op de bakplaten vast met een drupje geklopt eiwit. Verdeel het eiwitschuim over de cirkels en spreid met de achterkant van een vochtige lepel uit tot platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestuif licht met cacao. Droog het eiwit circa 1 uur in de oven tot de onderkant hard is en gemakkelijk van het bakpapier loslaat. Let op, het schuim is zeer breekbaar. Laat afkoelen.
  3. Smelt intussen voor de saus de chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom toe en roer tot een dikke saus. Verwarm de karamelsaus licht zonder te koken en roer het zeezout erdoor. Klop de mascarpone los met de melk. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  4. Leg 1 meringue-schijf op een taartplateau of groot bord. Verdeel daarover de helft van de chocoladesaus, de helft van de mascarpone met daarover de helft van de karamelsaus en de helft van de noten.
  5. Leg de tweede meringue-schijf erop, verdeel daarover de rest van de mascarpone en sprenkel de rest van de chocoladesaus en karamelsaus erover. Garneer met de rest van de walnoten en de bramen.

Ingrediënten

8 personen

300 gram eiwitten

600 gram fijne tafelsuiker

cacaopoeder (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

cacaopoeder (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

500 gram mascarpone

4 eetlepels melk

100 gram walnoten
of
100 gram amandelen

100 gram bramen

voor de chocoladesaus

160 gram pure chocolade in stukken

200 milliliter slagroom

voor de karamel

1 flesje karamelsaus
of
1 flesje chocoladesaus

0.5 theelepel zeezout grof gemalen

Ingrediënten

Voor 8 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
2
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
8710624284053 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Van Gilse Schenkstroop karamel product photo
Van Gilse Schenkstroop karamelVan Gilse Karamel Schenkstroop 600 Gram Fles1,69
Alternatief
1
87135077 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1150
Koolhydraten
116
Vetten
68
Verzadigde vetten
38
Eiwitten
16
Vezels
4
Zout
0.6
Suiker
0