0
Winkelmand

Meringue-kusjes

Probeer eens deze meringue-kusjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120ºC.
  2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Begin langzaam, klop steeds wat sneller en voeg het bakpoeder toe.
  3. Voeg vervolgens lepel voor lepel de basterdsuiker toe. Blijf kloppen tot het eiwitmengsel dik en glanzend is.
  4. Voeg langzaam de helft van de poedersuiker toe en spatel voorzichtig erdoor. Voeg de rest van de poedersuiker toe en spatel weer erdoor.
  5. Schep het eiwitschuim in de spuitzak en spuit kleine toefjes op de bakplaat.
  6. Steek een houten lepel tussen de ovendeur en bak de meringues, afhankelijk van de grootte, 1-1,5 uur in de oven. Ze zijn klaar als de buitenkant stevig is en je ze makkelijk op kunt tillen, zonder dat de onderkant vastplakt.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie en doop de onderkant van de schuimpjes erin. Bestrooi met wat spikkels en laat de meringue-kusjes ondersteboven liggen tot de chocolade is gestold.

Ingrediënten

4 eiwitten

0.5 theelepel bakpoeder

120 gram witte basterdsuiker

100 gram poedersuiker

200 gram pure chocolade in blokjes

sprinkels, gebaksdecoratie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 0 personen

Coop Scharrel eieren maat M product photo
Coop Scharrel eieren maat MCoop Vrije uitloop ei M 10 stuks3,49
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,95
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
8710466283429 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
105
Koolhydraten
17
Vetten
4
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0