0
Winkelmand

Meringuerol met vanillevulling en blauwe bessen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met de vulling. Verwarm de melk met de suiker en een snufje zout op een lage stand. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg het merg en het stokje toe aan de melk. Laat circa 15 minuten trekken.
  2. Week intussen de gelatine in koud water. Verwijder het vanillestokje en klop met een garde de warme melk door de eidooiers.
  3. Giet dit vervolgens terug in de pan, zet de warmtebron op de laagste stand en blijf roeren tot de vla dikker wordt. Knijp de gelatine uit en roer dit met een garde door de warme vla tot alle gelatine is opgelost.
  4. Voeg de citroenrasp toe en blijf nog 1 minuut roeren over de bodem van de pan. Giet de vla in een schone kom, zet de kom in koud water en klop tot de vla is afgekoeld en steviger is geworden. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 160ºC. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.
  6. Zeef de maizena erboven en giet de azijn erbij. Klop kort door de eiwitten. Schep op de bakplaat en spreid glad uit.
  7. Bak de meringue circa 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  8. Leg een groot stuk bakpapier erop en keer de meringue voorzichtig om, zodat de onderkant boven komt te liggen. Trek voorzichtig het meegebakken bakpapier los.
  9. Bestrijk de meringue met de vanillevla en verdeel de bessen erover. Rol de meringue vanaf de lange kant met behulp van het papier rustig op en duw daarbij niet te stevig.
  10. Leg de rol op een schaal en bestrooi met poedersuiker en amandelschaafsel.

Ingrediënten

6 personen

4 eiwitten

250 gram fijne tafelsuiker

1 theelepel maizena

1 theelepel wittewijnazijn

voor de vulling

300 milliliter volle melk

100 gram suiker

1 vanillestokje opengesneden

4 blaadjes gelatine

4 eidooiers losgeklopt

0.5 citroen rasp

100 gram blauwe bessen

voor de garnering

poedersuiker (naar smaak toevoegen)

amandelschaafsel (naar smaak toevoegen) geroosterd

Ingrediënten

Voor 6 personen

8715295001824 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,15
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624284077 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
420
Koolhydraten
65
Vetten
14
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
9
Vezels
1
Zout
0.2
Suiker
0