0
Winkelmand

Met gorgonzola gegratineerde peer

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill.
  3. Schil de peren en halveer ze. Schep het klokhuis met een theelepeltje eruit en vul de holtes met een stukje gorgonzola.
  4. Bestrijk de randen van de peer met olie en leg ze op de bakplaat. Schep de spinazie in een kom met de hazelnoten en dressing door elkaar.
  5. Schuif de gevulde peren onder de grill en laat de kaas in de oven in enkele minuten zacht worden, maar niet helemaal smelten. Verdeel de spinaziesalade over borden en leg op elk bord een halve peer.

Ingrediënten

4 personen

75 gram hazelnoten

2 peren

75 gram gorgonzola in 4 stukken

200 gram spinazie panklaar

voor de dressing

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 eetlepel wittewijnazijn

2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

8718546999499 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2137620000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624237240 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
335
Koolhydraten
13
Vetten
27
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
8
Vezels
4
Zout
0.7
Suiker
0