0
Winkelmand

Mexicaanse gehaktgratin

Probeer ook eens deze Mexicaanse gehaktgratin!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, chili, kaneel, zout en peper toe en bak rul.
  2. Meng de tomatenblokjes met sap, mais en bananen erdoor en verwarm 3-4 minuten. Verwarm de ovengrill.
  3. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten.
  4. Lekker met rijst of kidneybonen.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie
of
2 eetlepels arachideolie

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

500 gram rundergehakt

2 theelepels chilipoeder

1 theelepel kaneelpoeder

400 gram tomatenblokjes blik

400 gram mais uitgelekt, blik

2 bananen in plakjes

100 gram jongbelegen kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8713526800307 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Chilipoeder product photo
Verstegen ChilipoederVerstegen chili poeder 35 g Pot2,39
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
1
Bonduelle Crispy Maïs product photo
Bonduelle Crispy MaïsBonduelle groenteconserven Crispy maïs 150g blik1,09
Alternatief
3
5099368909242 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Coop Jong belegen 48+ kaas plakken product photo
Coop Jong belegen 48+ kaas plakkenPlakkenverpakking 85 gram, Kaas 48+ jong belegen1,00
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
575
Koolhydraten
29
Vetten
35
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0