0
Winkelmand

Minestronesoep met ravioli

Als jij een fan bent van soep, moet je deze verrukkelijke minestronesoep met ravioli eens proberen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem en meng het ei, het zout en het water erdoor. Houd je aan deze volgorde! Kneed het met de hand of met de keukenmachine tot een egale deegbal. Plakt het deeg nog? Voeg dan wat extra bloem toe.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak nu de raviolivulling door de olijfolie te verhitten in een koekenpan. Voeg de spinazie, de tenen knoflook en zout en peper toe. Laat de spinazie al roerende in 2 minuten slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat het vocht eruit lopen.
  4. Hak de spinazie daarna fijn met een mes (niet in de keukenmachine) en meng de ricotta, de Parmezaanse kaas, de Italiaanse kruiden, het citroensap en –rasp erdoor. Breng, indien nodig, verder op smaak met peper en zout.
  5. Begin een kwartier voordat het raviolideeg klaar is met opstijven met het maken van de soep. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Dop de tuinbonen. Er zitten namelijk twee velletjes om tuinbonen. Voeg alle groenten toe zodra de soep kookt. Zet het vuur lager en laat de soep pruttelen.
  6. Haal het raviolideeg uit de koelkast. Meng in een schaaltje het ei met 2 eetlepels water. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en haal het deeg door de pastamachine tot je mooie, lange lappen deeg hebt. Zet ’m op stand 6. Steek 12 rondjes uit en schep op elke rondje deeg een halve eetlepel vulling. Smeer het deeg rondom de vulling in met het eiermengsel en vouw alle rondjes dicht tot een halve maan. Druk de ronde kant van de halve maantjes stevig dicht en zorg dat er geen lucht inzit.
  7. Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook. Stop de ravioli voorzichtig in het kokende water. Als de ravioli na circa 1 minuut begint te drijven, kun je afgieten.
  8. Vul de soepkommen met de minestronesoep en verdeel de ravioli over de kommen.

Ingrediënten

4 personen

Voor de ravioli: (naar smaak toevoegen)

250 gram bloem

1 ei

zout (naar smaak toevoegen)

80 milliliter koud water

Voor de soep: (naar smaak toevoegen)

2 liter bouillon naar keuze

1 blik uitgelekt tomatenblokje

2 handjes tuinbonen

1 plakje wortel in plakjes gesneden

1 blik witte bonen

Extra: (naar smaak toevoegen)

Voor de vulling: (naar smaak toevoegen)

2 eetlepels olijfolie

250 gram spinazie

2 teentjes uitgeperste knoflook

peper (naar smaak toevoegen)

zout (naar smaak toevoegen)

1.5 bakjes ricotta kaas

3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

1 citroen sap en rasp van schil

1 theelepel Italiaanse kruiden

1 ei

water (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

8006013989341 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8711200355891 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bouillon kip product photo
g'woon Bouillon kipg'woon Bouillon kip1,49
Alternatief
6
g'woon Tomatenblokjes in tomatensap product photo
g'woon Tomatenblokjes in tomatensapg'woon Tomatenblokjes 400gr0,49
Alternatief
1
g'woon Tuinbonen extra fijn product photo
g'woon Tuinbonen extra fijng'woon Tuinbonen extra fijn 680g1,55
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,35
Alternatief
1
g'woon Witte bonen product photo
g'woon Witte boneng'woon WITTE BONEN 360G Pot1,09
Alternatief
1
2392388000000 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Coop Grana padano flakes product photo
Coop Grana padano flakesGrana Padano (BOB) schaafsel, bereid met rauwe melk.2,56
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen Italiaanse kruiden 50 g Pot3,15
Alternatief
1
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

Voor de vulling:
Geen product gevonden

Alternatief