0
Winkelmand

Mini-calzone - Asperge en ei

Probeer eens deze mini-calzone - Asperge en ei!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukjes. Blancheer ze in kokend water met zout. Giet af en laat afkoelen. Snijd de eieren in blokjes en meng dit met de asperges, de bieslook en de losgeroerde ricotta. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. steek zo groot mogelijke cirkels uit het bladerdeeg.
  3. Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier en schep in het midden van het deeg 1 eetlepel vulling naar keuze.
  4. Bestrijk de helft van de buitenrand met een kwastje water en vouw het deeg dicht tot een halvemaan. Duw de randen goed op elkaar en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  5. Bak de calzones laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Ingrediënten

6 groene asperges

2 eieren in blokjes, hardgekookt

1 eetlepel verse bieslook fijngehakt

3 eetlepels ricotta

8 plakjes bladerdeeg
of
8 plakjes hartigetaartdeeg

Ingrediënten

Voor 0 personen

EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
Alternatief
2
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Koopmans Deeg voor Hartige Taart product photo
Koopmans Deeg voor Hartige TaartKoopmans deeg hart taart 450gr1,39
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
12
Vetten
8
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0