0
Winkelmand

Mini-calzone met champignon en salami

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat het bladerdeeg of hartigetaartdeeg ontdooien en steek er zo groot mogelijke cirkels uit.
  3. Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de salami in kleine blokjes en bak deze in de olijfolie op een lage stand tot ze knapperig zijn.
  5. Voeg de champignons in stukjes toe en roerbak een paar minuten mee.
  6. Laat eventueel uitlekken en vervolgens afkoelen.
  7. Meng het salami-champignonmengsel met de oregano en een snufje peper of gemalen chilipepervlokken.
  8. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van elke deegcirkel.
  9. Bestrijk de helft van de buitenrand met een kwastje water en vouw het deeg dicht tot een halvemaan.
  10. Duw de randen goed op elkaar en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  11. Bak de calzones laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Ingrediënten

6 personen

12 plakjes bladerdeeg
of
12 plakjes hartigetaartdeeg

150 gram salami

1 eetlepel olijfolie

200 gram champignons

1 eetlepel gedroogde oregano

0.5 theelepel chilipepervlokken

1 ei losgeklopt

Ingrediënten

Voor 6 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,97
Alternatief
1
Koopmans Deeg voor Hartige Taart product photo
Koopmans Deeg voor Hartige TaartKoopmans deeg hart taart 450gr1,39
1
Huls Gesneden salami product photo
Huls Gesneden salamiHuls Gesneden Salami BL1V-2R 230gram2,79
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Verstegen Oregano product photo
Verstegen OreganoVerstegen oregano gevriesdroogd 18 g Pot6,79
Alternatief
1
Verstegen Strooier chili vlokken product photo
Verstegen Strooier chili vlokkenVerstegen chili vlokken 28 g Pot2,69
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
360
Koolhydraten
22
Vetten
25
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
11
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0