0
Winkelmand

Mithai

Breng de melk met de ricotta al roerend aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat circa 10 minuten inkoken, tot het mengsel wat dikker…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de melk met de ricotta al roerend aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat circa 10 minuten inkoken, tot het mengsel wat dikker is.
  2. Roer de poedersuiker en het amandel­meel erdoor en laat nog verder inkoken tot een dikke pap. Roer de kardemom en eventueel kleurstof en/of rozenwater erdoor en laat afkoelen.
  3. Verwijder de kardemom en stort de pap in een omgespoelde schaal. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de stevige massa in blokjes en rol deze met een koele hand tot balletjes. Rol de balletjes door de amandelen en suiker.

Ingrediënten

4 personen

200 gram volle melk

200 gram ricotta

100 gram poedersuiker

100 gram amandelmeel

1 kardemompeul geplet

2 druppels rode voedingskleurstof

1 theelepel rozenwater

amandelschaafsel (naar smaak toevoegen) geroosterd

suiker (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Melkan Volle melk product photo
Melkan Volle melkMelkan Melk Verse Volle 1 l Pak met punt1,15
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
8710624277420 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200951205 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudend product photo
g'woon Bronwater licht koolzuurhoudendg'woon Bronwater licht koolzuurhoudend3,59
Alternatief
1
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1

Niet beschikbaar

rode voedingskleurstof
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
400
Koolhydraten
35
Vetten
24
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
11
Vezels
2
Zout
0.3
Suiker
0