0
Winkelmand

Moderne hutspot met kibbeling

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snij in halve ringen. Schil en kook de aardappels gaar.
  2. Bak de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Kook de tuinerwten met de wortelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Was de veldsla en droog deze.
  5. Verwijder eventueel de steeltjes van de veldsla.
  6. Voeg de ui in een koekenpan in de olie tot het goudbruin is.
  7. Schenk er 250 ml water bij en breng dit aan de kook.
  8. Kook dit tot 1/8 deel in.
  9. Giet de aardappels af en stamp dit tot een puree. Schep de uien met het vocht erdoor.
  10. Giet de tuinerwten met de wortelen af en schep samen met de veldsla door de aardappelpuree.
  11. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met de gebakken kibbeling.

Ingrediënten

10 personen

60 milliliter zonnebloemolie

1250 gram kibbeling

2000 gram kruimige aardappelen

1500 gram Tuinerwten en wortelen

75 gram veldsla

500 gram uien

Ingrediënten

Voor 10 personen

g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Vis Marine Gebakken kibbeling product photo
Vis Marine Gebakken kibbelingVismarine Kibbeling gebakken3,30
Alternatief
5
Kruimige aardappelen product photo
Kruimige aardappelenCOOP KRUIMIG 1,5KG2,55
Alternatief
2
Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn *meer bite, meer smaak* product photo
Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn *meer bite, meer smaak*Bonduelle diepvriesgroenten Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn 6 stuks doos1,59
Alternatief
4
Veldsla product photo
VeldslaUnbranded Veldsla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
Uien geel duo product photo
Uien geel duoUien geel duo0,89
Alternatief
5

Alternatief