0
Winkelmand

Mokkataart met pecannoten en chocoladeglazuur

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Klop voor de cake de boter met de suiker en een snuf zout in een paar minuten luchtig en romig. Voeg een voor een de eieren toe tot ze geheel zijn opgenomen.
  3. Zeef het bakmeel boven de kom en klop eerst op een lage stand en dan op hoge stand minimaal 3 minuten tot een luchtig beslag.
  4. Los het koffiepoeder op in de melk en klop met de pecannoten nog 1 minuut door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de randen van de vormen en laat de cakes helemaal afkoelen.
  6. Klop voor de botercrème de boter met de mixer luchtig. Voeg de poedersuiker en een snufje zout toe en klop eerst rustig en dan op volle stand minimaal 2 minuten tot de suiker geheel is opgenomen. Los het koffiepoeder op in de melk en giet dit al kloppend bij de botercrème.
  7. Zet de eerste cakebodem met de springvormbodem eronder op een omgekeerd schaaltje. Verdeel met een spatel of groot mes een kwart van de botercrème over de cakebodem. Verdeel de helft van de pecannoten en chocolade erover.
  8. Leg een volgende cakebodem erop en vervolg met nog een laag crème, pecannoten en chocolade. Eindig met de laatste cakebodem.
  9. Druk alles zachtjes aan en bestrijk de gehele taart rondom met de overige crème. Houd een paar eetlepels crème apart, schep in de spuitzak en leg in de koelkast.
  10. Zet de taart afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. De botercrème moet goed koud zijn voor het glazuur.
  11. Verwarm de pure en witte chocolade apart van elkaar met elk 75 ml room al roerend in 2 pannetjes op een lage stand. Neem, als er nog een paar klontjes te zien zijn, de pan van de warmtebron en klop met een garde tot de chocolade glad en glanzend is en iets dikker begint te worden.
  12. Neem de taart uit de koelkast en zet hem op een omgekeerd schaaltje. Schep rustig lepel voor lepel het witte chocoladeglazuur op de bovenkant van de taart en verdeel met de bolle kant van de lepel over de taart. Duw het glazuur rustig richting de rand.
  13. Verdeel op dezelfde manier het pure chocoladeglazuur over de taart. Laat de druppels zo of strijk alles glad met een (pannenkoek)mes voor een gemarmerd effect. Zet de taart nog 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
  14. Spuit dan met de overige crème rondom 8-10 kleine toefjes op de rand van de taart en zet hier een chocoladetruffel of bonbon in. Versier de taart onderaan met pecannoten.

Ingrediënten

10 personen

voor de cake

300 gram fijne tafelsuiker

8 eieren

300 gram zelfrijzend bakmeel

voor de botercrème

250 gram boter ongezouten, zacht

3 gram oploskoffiepoeder voor espresso

2 eetlepels melk lauw

250 gram boter ongezouten, zacht

300 gram poedersuiker

3 gram oploskoffiepoeder voor espresso

2 eetlepels melk lauw

50 gram pecannoten fijngehakt

voor de garnering

pecannoten (naar smaak toevoegen)

75 gram pure chocolade grof gehakt

75 gram witte chocolade grof gehakt

75 gram pure chocolade grof gehakt

75 gram witte chocolade grof gehakt

150 milliliter room

10 chocolaatjes
of
10 bonbons

pecannoten (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 10 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Coop Pecannoten gezouten product photo
Coop Pecannoten gezoutenCoop Pecannoten Gezouten 115gr3,29
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,79
Alternatief
2
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
Alternatief
1
La Bonbonnerie Luxe romige bonbon product photo
La Bonbonnerie Luxe romige bonbonLa Bonbonnerie Luxe romige bonbon8,19
Alternatief
1

Niet beschikbaar

oploskoffiepoeder voor espresso
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
995
Koolhydraten
92
Vetten
64
Verzadigde vetten
36
Eiwitten
12
Vezels
2
Zout
0.6
Suiker
0.6