0
Winkelmand

Mosselen met ravigotesaus

Probeer ook eens deze heerlijke mosselen met ravigotesaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de open mosselen die na een tik op de rand van het aanrecht niet sluiten.
  2. Kook de overgebleven mosselen met het citroensap, de boter, de laurierblaadjes, de tijm en de bouillon of de wijn 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze halverwege even om.
  3. Schep ze uit de pan op een warme schaal en verdeel de helft van de ravigotesaus over de warme mosselen. Schep een keer om.
  4. Serveer de rest van de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of friet en sla.

Ingrediënten

2 personen

2 kilogram mosselen

1 citroen uitgeperst

25 gram boter

2 laurierblaadjes gehalveerd

1 eetlepel verse tijm gehakt

100 milliliter visbouillon
of
100 milliliter witte wijn

125 milliliter ravigotesaus potje

Ingrediënten

Voor 2 personen

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen7,99
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Remia Ravigote tafelsaus product photo
Remia Ravigote tafelsausREMIA RAVIGOTE TAFELSAUS1,39
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
480
Koolhydraten
21
Vetten
29
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
35
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0