0
Winkelmand

Mosselen van de barbecue met venkel en chorizo

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue (met deksel) aan. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
  2. Zet een vuurvaste (mossel)pan of barbecue-bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  3. Voeg de chorizo toe en bak deze rondom knapperig. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met de wijn.
  4. Gaar met het deksel op de pan of in een gesloten barbecue circa 8 minuten, tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om.
  5. Verwijder de kapotte mosselen of de exemplaren die niet open zijn gegaan. Serveer met de crème fraîche en bestrooi met peterselie.

Ingrediënten

4 personen

2 kilogram mosselen

2 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

1 teentje knoflook geperst

150 gram chorizo

1 venkelknol in stukken

1 laurierblaadje

100 milliliter witte wijn

125 milliliter crème fraîche

1 bosje platte peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen8,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Stegeman Licht pittige chorizo product photo
Stegeman Licht pittige chorizoStegeman Licht pittige chorizo3,29
Alternatief
1
3592 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
430
Koolhydraten
12
Vetten
28
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
27
Vezels
1
Zout
2.4
Suiker
0