0
Winkelmand

Mousserende wijngelei met bramen

Heerlijke mousserende wijngelei met bramen, zeker weten het proberen waard!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Verwarm 200 ml van de wijn in een pan en voeg de suiker toe. Kook op een lage stand tot de suiker is opgelost.
  3. Neem de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Blijf circa 3 minuten doorroeren tot het mengsel iets is afgekoeld.
  4. Voeg 200 ml wijn toe en roer goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Voeg de rest van de wijn toe en giet het mengsel in brede champagneglazen. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Verdeel de bramen over de glazen en laat de gelei in de koelkast volledig opstijven. Serveer eventueel met een bolletje sorbetijs.

Ingrediënten

6 personen

4 blaadjes gelatine

1 fles mousserende witte wijn

50 gram suiker

120 gram bramen ontdooid, diepvries

bosvruchtensorbetijs (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
g'woon Bramen product photo
g'woon Brameng'woon Diepgevroren Bramen 250gr1,25
Alternatief
1
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten Ijssalon product photo
Hertog Ijs Yoghurt Bosvruchten IjssalonHertog Yoghurt Bosvruchten 900ML 6x3,99
Alternatief
1

Alternatief