0
Winkelmand

Muntpudding met chocolade

Probeer eens deze muntpudding met chocolade!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  2. Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest fijn.
  3. Snijd de helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit.
  4. Verwarm 2 eetlepels citroensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  5. Meng de mascarpone met de kookroom en klop deze met de suiker door de yoghurt.
  6. Voeg de gehakte munt en het gelatinemengsel toe en klop alles tot een dikke massa.
  7. Verdeel laagjes chocolade afgewisseld met muntpudding over de coupes en zet deze 2-3 uur in de koelkast.
  8. Garneer met citroenplakjes en de blaadjes munt.

Ingrediënten

4 personen

6 blaadjes gelatine

1 bosje munt

1 citroen schoongeboend

100 gram mascarpone

25 milliliter kookroom

50 gram suiker

500 milliliter Griekse yoghurt

125 gram pure chocolade grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
8710624205287 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
520
Koolhydraten
34
Vetten
36
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
13
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0