0
Winkelmand

Nectarinegalette

Probeer ook eens deze nectarinegalette!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegvelletjes naast elkaar op de bakplaat. Gebruik je een vanillestokje, haal dan het merg uit het stokje. Meng de boter met amandel en vanille tot een crème. Bestrijk het deeg ermee en laat 2 cm van de deegranden vrij.
  2. Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees, eventueel met schil, in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg.
  3. Strooi de suiker over de nectarines. Bak de galettes 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwarm de jam zonder te koken. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de galettes met warme jam.

Ingrediënten

4 personen

4 plakken diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid

50 gram boter

50 gram blanke amandelen grof gehakt

1 theelepel vanille-essence
of
1 vanillestokje opengesneden

6 nectarines

6 eetlepels suiker

100 gram abrikozenjam

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koopmans Roomboterbladerdeeg product photo
Koopmans RoomboterbladerdeegKoopmans roomb blderdeeg 450gr1,85
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
51781 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
8710624220051 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
515
Koolhydraten
58
Vetten
28
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0