0
Winkelmand

Normandische mosselen in roomsaus

Probeer ook eens de Normandische mosselen in roomsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de mosselen en controleer ze. Gooi kapotte exemplaren en mosselen die na een tik niet sluiten weg.
  2. Smelt boter in een (mossel)pan. Fruit de preiringen zacht en glazig. Doe de mosselen in de pan en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en schud de mosselen tijdens het koken om. De kooktijd bedraagt circa 5 minuten.
  3. Giet zodra alle mosselen zich geopend hebben het kookvocht door een zeef die op een sauspan is geplaatst. Houd de mosselen warm in de pan die eventueel op een kookplaatje wordt gezet.
  4. Roer de crème fraîche door het kookvocht. Verwarm de saus en breng op smaak met peper en zout. Giet deze roomsaus over de mosselen.
  5. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en een frisse groene salade.

Ingrediënten

4 personen

2 kilogram mosselen

20 gram boter

1 prei gewassen, in ringen

250 milliliter witte wijn
of
250 milliliter water

250 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen7,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
8710624344443 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
475
Koolhydraten
14
Vetten
31
Verzadigde vetten
18
Eiwitten
28
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0