0
Winkelmand

Notenpraliné met pure chocolade

Probeer eens deze notenpraliné met pure chocolade!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan heet water tot de chocolade net vloeibaar is, maar nog kleine klontjes heeft.
  2. Neem de kom van de pan en klop de chocolade met een garde door tot alles gelijkmatig is gesmolten.
  3. Maal alle noten in een keukenmachine tot grove stukjes of hak grof met de hand en roer door de chocolade.
  4. Giet het mengsel op de bakplaat. Strijk gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat de laag niet te dun wordt.
  5. Meng de poedersuiker met de speculaaskruiden en cacao. Bestuif de praliné met een theezeefje met dit mengsel als de chocolade nog net niet hard is.
  6. Laat nog 1 uur helemaal uitharden op een koele plaats en breek de praliné daarna in stukken.

Ingrediënten

4 personen

250 gram pure chocolade in kleine stukjes

50 gram blanke amandelen

50 gram blanke hazelnoten

50 gram pistachenoten gepeld

1 eetlepel poedersuiker

1 mespunt speculaaskruiden

1 eetlepel cacaopoeder

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
3
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
8710466236821 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
Verstegen Mix voor koek & speculaas product photo
Verstegen Mix voor koek & speculaasVerstegen kruidenmix voor koek en speculaas 40 g Pot1,65
1
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
600
Koolhydraten
37
Vetten
43
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0