0
Winkelmand

Notenrijst met knoflookkip en geroerbakte spruitjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper in een kom. Schep de kipreepjes erdoor en laat rusten.
  2. Kook de spruiten in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en schep de kikkererwten erdoor.
  3. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spruiten en kikkererwten een paar minuten tot ze licht verkleurd zijn. Schep de koriander erdoor.
  5. Verhit een tweede koekenpan en roerbak hierin de kip in circa 5 minuten bruin. Giet een paar eetlepels water in de pan en roer de aanbaksels los.
  6. Schep de rijst op borden en verdeel de spruitjes en kip erover. Besprenkel met de jus uit de pan en bestrooi met nog wat koriander.

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes knoflook geperst

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel citroensap

1 eetlepel gedroogde oregano

400 gram kipfilets in 12 dunne partjes

400 gram spruitjes gehalveerd, schoongemaakt

1 blik kikkererwten uitgelekt, 400 g

400 gram notenrijst

0.5 bosje koriander grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2379812000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Spruiten product photo
SpruitenUnbranded Spruiten 350 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
2
8710624275846 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Notenrijst product photo
g'woon Notenrijstg'woon Notenrijst 275 gram1,49
Alternatief
2
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
720
Koolhydraten
68
Vetten
30
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
38
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0