0
Winkelmand

Omelet met groene asperges en kaas

Probeer eens omelet met groene asperges en kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de onderste helft van de asperges met een dunschiller en snijd een paar centimeter van de onderkant van de steel. Snijd de asperges schuin in drieën en kook ze in kokend water met ruim zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
  2. Klop de eieren in een kom los met de room of de crème fraîche en wat zout en peper. Verwarm de ovengrill voor.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Giet het eimengsel in de pan en laat de onderkant stollen. Verdeel er de aspergestukjes over en bestrooi met de kaas.
  4. Zet de pan een paar minuten niet te dicht onder de grill tot de omelet ook aan de bovenkant is gestold en de kaas begint te kleuren.
  5. Geef er gekookte aardappelen bij die met een klontje boter zijn opgeschud of volkorenbrood en schroom niet de tomatenketchup op tafel te zetten of bedruppel de omelet in de keuken met ketchup.

Ingrediënten

2 personen

500 gram groene asperges

4 eieren

2 eetlepels room
of
2 eetlepels crème fraîche

25 gram boter

75 gram belegen goudse kaas versgeraspt

Ingrediënten

Voor 2 personen

EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
Alternatief
3
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8710624205263 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Zuivelmeester Belegen Goudse Kaas 48+ Stuk 940 g product photo
Zuivelmeester Belegen Goudse Kaas 48+ Stuk 940 gZuivelmeester Belegen 48+6,70
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
7
Vetten
37
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
25
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0