0
Winkelmand

Ontbijtmuffins met pruimen en gember

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in plakjes.
  2. Verhit de honing en bak hierin de pruimen en gember circa 2 minuten op middelhoge stand. Roer regelmatig.
  3. Klop de eieren los met de melk en bananenpuree. Roer het bananenmengsel met het bakmeel en de rozijnen tot een glad beslag.
  4. Giet de pruimen met al het vocht erbij en roer goed door. Verdeel het beslag over de 12 holtes van de muffinvorm en bestrooi met de havermout en bruine suiker.
  5. Bak de muffins in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat de muffins enkele minuten afkoelen en neem dan uit de vormpjes.

Ingrediënten

6 pruimen

4 eetlepels honing

2 theelepels verse gember geraspt

2 eieren

200 milliliter melk

2 bananen gepureerd

300 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels rozijnen

1 eetlepel havermout

1 eetlepel bruine basterdsuiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

Pruimen zonder pit product photo
Pruimen zonder pitPruimen zonder pit 250gr2,99
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,05
Alternatief
1
5099368909242 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
g'woon Sultana rozijnen product photo
g'woon Sultana rozijnenG'Woon rozijn sultana 375 gram1,39
Alternatief
1
Smaakt Havermout product photo
Smaakt HavermoutSmaakt Havermout Bio Volkoren 500 g Zak1,99
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
155
Koolhydraten
31
Vetten
1
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
5
Vezels
1
Zout
0.4
Suiker
0