Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de stengel citroengras.
- Snijd de peper klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de bloemkool en verdeel het in stukken.
- Fruit in de olie de ui met de knoflook, de gember, de stengel citroengras, de peper, de kerrie en de kurkuma tot het gaat geuren.
- Voeg 250 ml water, de kipfilet en de bloemkool toe en kook dit 10 minuten.
- Verwijder de stengel citroengras en de kipfilet.
- Snijd de kipfilet klein.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Breng dit weer aan de kook, voeg de kipfilet toe en verdun de soep met ca. 100 ml water.
- Maak de soep op smaak met wat sojasaus, een kneepje citroensap, de kokosmelk en royaal klein geknipte koriander. Geef er brood bij.
Ingrediënten
2 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 511
- Koolhydraten
- 56.54
- Vetten
- 15.77
- Verzadigde vetten
- 3.48
- Eiwitten
- 30.25
- Vezels
- 11.33
- Zout
- 2.12
- Suiker
- 10.27