0
Winkelmand

Op citroen gegaarde zalm met salsa verde

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Steek de barbecue (met deksel) aan en bereid de barbecue voor op indirect grillen (zie tip), met een temperatuur van circa 90ºC.
  2. Leg de plakken citroen naast elkaar, eventueel in een visklem, op de barbecue. Leg de zalm met de huidzijde erop en gaar in 15-20 minuten met het deksel op de barbecue.
  3. Pureer intussen de ingrediënten voor de salsa verde en breng op smaak met zout en peper. Neem de zalm van de barbecue en serveer met de salsa verde.

Ingrediënten

4 personen

4 stukken zalmfilets met vel

4 stukken zalmfilets met vel

2 grote citroenen in dunne plakken

voor de salsa

1 bosje platte peterselie

1 bosje basilicum

1 sjalot gesnipperd

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels kappertjes

1 teentje knoflook geperst

Ingrediënten

Voor 4 personen

Zalmfilet zonder huid product photo
Zalmfilet zonder huidCoop zalmfilet 175 GRM tray4,55
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
380
Koolhydraten
2
Vetten
29
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
26
Vezels
1
Zout
0.9
Suiker
0