0
Winkelmand

Ossenhaas met aardappelpuree en haricots verts met spek

Wil je deze kerstmis een lekker en makkelijk gerecht klaarmaken. Maak dan deze echte kerstklassieker: overheerlijke ossenhaas met zelfgemaakte aardappelpuree en haricots verts gewikkeld in spek.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de Pom’ Duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eventueel kun je de Pom’ Duchesse zelf maken door een gladde puree te maken van 500 gram aardappelen, en dit te mengen met 1 eidooier en een klontje boter. Vervolgens spuit je met een spuitzak met spuitmondje kleine toefjes op een bakplaat en bak je de Pom’ Duchesse in 30 minuten af in een oven van 180 graden Celsius.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uiteinden van de haricots verts. Kook ze in gezouten water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het garen te stoppen. Leg op elk plakje katenspek ongeveer 6 haricots verts en rol strak op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ongeveer 8 minuten in de oven, keer de rolletjes halverwege even om zodat het spek gelijkmatig bruin bakt. Houd warm tot serveren.
  3. Rits de blaadjes van de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de gehakte rozemarijn toe.
  4. Haal de ossenhaas 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit 50 gram bak- & braadboter in een grote koekenpan of braadpan en bak de ossenhaas op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Verlaag de temperatuur en bak tot de gewenste gaarheid: voor medium is dat nog 2-3 minuten per kant. Keer het vlees regelmatig. Haal het vlees uit de pan, kruid eventueel extra met peper en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Serveer de ossenhaas met de Pom’ Duchesse, haricots verts-spekrolletjes en de rozemarijn jus.

Ingrediënten

4 personen

600 gram Pom' Duchesse

300 gram haricots verts

100 gram katenspek

4 stukken ossenhazen

50 gram Bak- & braadboter

1 zakje Jus poeder

1 theelepel gedroogde rozemarijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aviko Bistro Pom' Duchesse product photo
Aviko Bistro Pom' DuchesseAviko Pom' Duchesse 750g2,19
Alternatief
1
HAK Haricots verts extra fijn product photo
HAK Haricots verts extra fijnHak Prinsessenbonen 680 g pot3,99
Alternatief
1
Coop Katenspek breed 1 ster product photo
Coop Katenspek breed 1 sterKatenspel breed.2,13
Alternatief
1
Croma Vloeibare bakboter voor bakken en braden voordeelfles product photo
Croma Vloeibare bakboter voor bakken en braden voordeelflesCroma Bakken en Braden Vloeibare Bakboter Voordeelfles 750 ml3,69
Alternatief
1
Maggi Jus Naturel voordeel product photo
Maggi Jus Naturel voordeelMAGGI Jus Naturel 125 Gram Pot1,95
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1

Niet beschikbaar

ossenhazen
Geen product gevonden

Alternatief