0
Winkelmand

Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn

Ovengeroosterde bloemkool met sesam en komijn, heerlijk als bijgerecht.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder het groene blad van de bloemkool en leg de kleine frisse blaadjes apart in een kom koud water. Snijd de bloemkool in kwarten en snijd het dikste gedeelte van de stronk weg. Snijd de stukken bloemkool in dikke plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe alle stukken bloemkool in een kom en meng met de olie, komijn en sesam. Maal er nog wat zout en peper over en verdeel over de bakplaat.
  3. Rooster de bloemkool circa 10 minuten in de oven en schud om. Rooster nogmaals 10 minuten tot de bloemkool aan alle kanten lichtbruin is.
  4. Hak intussen de groene blaadjes in fijne reepjes en strooi dit over de bloemkool. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

1 bloemkool

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel komijnzaad
of
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels sesamzaad

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
Verstegen Komijnzaad gemalen product photo
Verstegen Komijnzaad gemalenVerstegen Komijnzaad gemalen 37 g Pot2,25
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
105
Koolhydraten
5
Vetten
7
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
4
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0