0
Winkelmand

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

Probeer ook eens deze ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af.
  2. Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel. Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine. Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat. Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.

Ingrediënten

4 personen

2 aubergines in plakken

400 gram vastkokende aardappels geschild, in plakken

400 gram shoarmavlees

200 milliliter zonnebloemolie
of
200 milliliter arachideolie

2 vleestomaten in plakken

1 eetlepel rozemarijn

100 gram feta verbrokkeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710725015549 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen3,99
Alternatief
1
Shoarmavlees reepjes product photo
Shoarmavlees reepjesShoarmavlees4,09
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
495
Koolhydraten
24
Vetten
31
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
27
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0