0
Winkelmand

Ovenschotel met shoarma en turks brood

Een recept voor een lekkere ovenschotel met shoarma en turks brood

Bereiding
Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de sperziebonen 4 minuten. Voeg de shoarmareepjes en het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten mee.
  3. Voeg de kidneybonen samen met de witte bonen en de geraspte kaas toe aan het vlees, breng op smaak met zout en peper en meng door elkaar.
  4. Schep alles in een ovenschaal en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Pers het sap van de citroen uit boven een kom met de yoghurt. Snijd de bladpeterselie ļ¬jn, voeg toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de ovenschotel samen met het Turkse brood en de yoghurtdressing.

Ingrediƫnten

4 personen

300 gram shoarmavlees

400 gram sperziebonen

175 gram geraspte jonge kaas

310 gram kidneybonen

350 gram witte bonen in tomatensaus

1 eetlepel paprikapoeder

1 teentje knoflook

1 blad bladpeterselie

300 gram Turkse yoghurt

1 stuk citroen

1 stuk Turks brood

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Shoarmavlees reepjes product photo
Shoarmavlees reepjes4,49
Alternatief
1
Sperziebonen product photo
Sperziebonen2,09
Alternatief
1
 product photo
geraspte jonge kaas
Alternatief
Bonduelle Rode Kidneybonen product photo
Bonduelle Rode Kidneybonen1,39
Alternatief
1
Bio+ Witte bonen in tomatensaus product photo
Bio+ Witte bonen in tomatensaus1,15
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mild1,95
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1
 product photo
Turkse yoghurt
Alternatief
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1
g'woon Turks brood product photo
g'woon Turks brood0,99
Alternatief
1

Alternatief