0
Winkelmand

Paas chocolade bark van Annie Pannie

Paas chocolade bark maak je heel makkelijk zelf. Smelt twee soorten chocolade door elkaar en maak er een prachtig marmerpatroon in. De finishing touch? Gekleurde Paaseitjes natuurlijk!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de pure en witte chocolade in stukjes en smelt ze apart van elkaar 'au bain-marie'.
  2. Dat gaat zo: doe de pure en de witte chocolade allebei in een eigen hittebestendige kom en zet die op pannen met lichtjes kokend water. Let op: de pannen moeten iets kleiner zijn dan de kommen en er mag geen water of stoom in de kommen terechtkomen. Zorg er ook voor dat de onderkanten van de kommen het water niet raken. Laat beide soorten chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om (met aparte spatels).
  3. Bekleed een vierkante (ongeveer 21 x 21 cm) of langwerpige bakvorm (ongeveer 11 x 35 cm) met bakpapier en stort hierin de pure chocolade. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en strijk glad. Schep er dan met een lepel hoopjes van de gesmolten witte chocolade op. Pak een mes met een scherpe punt of een satéprikker. Roer hiermee door de chocolade en maak sierlijke bewegingen. Zo ontstaat er vanzelf een mooi marmereffect.
  4. Bestrooi de chocolade met gekleurde dragee-eitjes en andere versieringen. Zet de vorm dan minstens een uur in de koelkast om uit te harden. Breek het pas in stukken als de Paas chocolade goed hard is.

Ingrediënten

300 gram pure chocolade

100 gram witte chocolade

10 stuks dragee-eitjes

1 eetlepel Decoratiemix dr. Oetker

Ingrediënten

Voor 0 personen

g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
3
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,49
Alternatief
1
5901812693136 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

Decoratiemix dr. Oetker
Geen product gevonden

Alternatief