0
Winkelmand

Paasei-taart

Probeer eens deze feestelijke paasei-taart!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Teken met behulp van een bord een cirkel op een stuk dubbelgevouwen bakpapier. Knip deze vorm iets ruimer uit en leg op een snijplank. Bedek met een laag cakeplakjes en snijd de cake netjes bij.
  2. Bestrijk deze laag met de frambozenjam en bedek met een volgende laag cake.
  3. Vouw 2 vellen bakpapier tot een brede reep van 8 cm en zet deze rechtop rondom de cakebodem. Maak de papieren wanden goed aan elkaar vast met paperclips.
  4. Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de ricotta en sinaasappelrasp er gelijkmatig doorheen. Schep de helft van deze vulling op de cakebodem en druk hier voorzichtig de helft van de frambozen in.
  5. Dek af met een laag cake en vervolg met de rest van de vulling en frambozen. Dek de vulling af met de laatste laag cake en laat afgedekt met folie minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schuif de taart op een schaal en verwijder de papieren randen. Bestrijk de taart met behulp van een mes rondom met de slagroom.
  7. Garneer de bovenkant van de taart met paaseitjes en plak paaseitjes en gebaksdecoratie tegen de zijkant van de taart.

Ingrediënten

12 personen

4 roombotercakes in plakken van ca. 1 cm dik

6 eetlepels frambozenjam

1 zakje mix voor banketbakkersroom bakproducten

200 gram ricotta

1 theelepel sinaasappelrasp

200 gram diepvriesframbozen

400 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

400 gram witte chocoladepaaseitjes

sprinkels, gebaksdecoratie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 12 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
g'woon Extra jam frambozen product photo
g'woon Extra jam frambozeng'woon extra jam Framboos 450g pot1,45
Alternatief
1
Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom product photo
Dr. Oetker Mix voor BanketbakkersroomDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom1,35
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Diepgevroren Frambozen 250gr1,89
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Tony's Chocolonely Paaseitjes pouch assorti product photo
Tony's Chocolonely Paaseitjes pouch assortiTony's Chocolonely Paaseitjes pouch assorti5,49
Alternatief
2
Dr. Oetker Regenboog fantasie product photo
Dr. Oetker Regenboog fantasieDr. Oetker Regenboogfantasie 152gr3,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
710
Koolhydraten
71
Vetten
43
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
10
Vezels
2
Zout
1
Suiker
0