0
Winkelmand

Paasvlecht met chocoladeglazuur

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem, gist, helft van de boter, 1 eetlepel suiker, een snuf zout, 1 ei en 250 ml water in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en laat 1 uur afgedekt rijzen. Kneed het deeg kort door, verdeel in 3 gelijke stukken en leg op een snijplank. Draai van elk stuk een rol en maak deze met een deegroller iets platter.
  2. Meng de rest van de suiker met de kaneel. Bestrooi de deegstrengen met deze kaneelsuiker en 50 gram pecannoten.
  3. Vouw vervolgens voorzichtig in de lengte dicht tot gevulde rollen. Maak de uiteinden van de 3 rollen aan elkaar vast en druk goed aan.
  4. Leg de rechterstreng over de middelste en daarna de linkerstreng over de middelste. Ga zo door, vlecht tot het uiteinde en druk goed vast.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het brood op de bakplaat. Splits het overige ei en klop de eidooier los. Bestrijk het vlechtbrood met het eigeel en bak in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Voeg de rest van de boter toe en roer totdat deze gesmolten is. Voeg dan de poedersuiker en 4 eetlepels water toe en roer tot een glad glazuur. Bestrooi het brood met de rest van de pecannoten en besprenkel met strepen glazuur.

Ingrediënten

500 gram bloem

1 zakje gedroogde gist

100 gram boter

75 gram suiker

2 eieren

1 eetlepel kaneelpoeder

75 gram pecannoten grof gehakt

100 gram pure chocolade in blokjes

100 gram poedersuiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouten product photo
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouteng'woon Pecannoten ongebrand ongezouten2,92
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
4395
Koolhydraten
581
Vetten
183
Verzadigde vetten
83
Eiwitten
91
Vezels
31
Zout
0.5
Suiker
0