0
Winkelmand

Paddenstoelenragout

Probeer ook eens deze heerlijke paddenstoelenragout!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 20 g boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin.
  2. Maak vervolgens de roux waarvan de ragout wordt gemaakt. Smelt de rest van de boter in een steel- of sauspan met dikke bodem. Temper de hittebron en roer met een garde de bloem door de boter. Laat dit mengsel, al roerend, enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer vervolgens bij kleine beetjes tegelijk de bouillon door dit mengsel. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken en roer af en toe door.
  3. Klop vervolgens de crème fraîche en de kerriepoeder door de saus. Roer de gebakken paddenstoelen en het vocht erdoor. Breng de ragout op smaak met zout, peper en desgewenst wat extra kerriepoeder. Strooi vlak voor het opdienen de bieslook over de ragout.

Ingrediënten

4 personen

50 gram boter

250 gram champignons in plakjes, schoongeveegd

30 gram bloem

250 milliliter kruidenbouillon warm

2 eetlepels crème fraîche

2 theelepels kerriepoeder

2 eetlepels verse bieslook fijngeknipt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Maggi Bouillon tuinkruiden product photo
Maggi Bouillon tuinkruidenMAGGI Bouillon Tuinkruiden 140 Gram Doos1,59
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslookCoop Bieslook 20g0,92
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
170
Koolhydraten
7
Vetten
14
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
3
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0