0
Winkelmand

Paddenstoelenragout

Probeer ook eens deze heerlijke paddenstoelenragout!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat 50 gram boter smelten zonder te verkleuren en roer de bloem erdoor. Roer tot het mengsel van de bodem loslaat en voeg beetje bij beetje al roerend de hete bouillon toe. Voeg de sherry toe en laat de roux een paar minuten zachtjes koken.
  2. Verwarm intussen 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de paddenstoelen, kruiden, wat zout en versgemalen peper toe en bak in een paar minuten op hoge stand mooi bruin.
  3. Schep de paddenstoelen samen met de crème fraîche door de roux en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met rijst, pasta of brood. Ook geschikt als basis voor een lasagne.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel boter
of
50 gram bloem

500 milliliter groentebouillon heet

2 eetlepels sherry

1 eetlepel boter
of
1 eetlepel olie

1 ui gesnipperd

400 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd, in kleine stukjes

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

2 eetlepels crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Copias Sherry medium product photo
Copias Sherry mediumCopias Sherry Medium Dry3,49
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,89
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725018076 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
245
Koolhydraten
15
Vetten
17
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0