0
Winkelmand

Paksoi-stamppot met vegaballetjes

Deze stamppot met Aziatische smaken is heerlijk met vegetarische balletjes, voor een dag zonder vlees.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. Voeg de balletjes toe en bak ze op middelhoge stand 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor en houd even warm.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de rode peper en paksoi 3-4 minuten.
  4. Giet de aardappels af. Stamp er met de kokosmelk en kerrie een puree van en schep de paksoi erdoor.
  5. Serveer de stamppot met de balletjes en bestrooi met de gefrituurde uitjes.

Ingredi├źnten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel

4 eetlepels wokolie
of

4 eetlepels arachideolie

1 rode ui

400 gram vegetarische balletjes

4 eetlepels ketjap manis

1 rode peper

1 struik paksoi

200 milliliter kokosmelk

1 theelepel kerriepoeder

50 gram gefrituurde uitjes

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen product photo
Kruimige aardappelen3,29
Alternatief
1
Sum & Sam Oosterse Wokolie product photo
Sum & Sam Oosterse Wokolie3,49
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolie3,89
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uien0,65
Alternatief
1
 product photo
vegetarische balletjes
Alternatief
Ketjap Manis product photo
Ketjap Manis1,89
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peper1,00
Alternatief
1
Paksoi product photo
Paksoi1,09
Alternatief
1
Sum & Sam Kokosmelk product photo
Sum & Sam Kokosmelk0,89
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon Kerriepoeder0,86
Alternatief
1
Go Tan Gebakken uitjes product photo
Go Tan Gebakken uitjes2,35
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
595
Koolhydraten
58
Vetten
27
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
25
Vezels
9
Zout
2.5
Suiker
0