0
Winkelmand

Pan de calabaza (pompoencake)

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pompoen circa 15 mi­nuten, tot de pompoen gaar is. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde puree.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de pompoenpuree met de suiker, eieren, olie, specerijen en een snufje zout.
  3. Voeg het bakmeel toe en roer kort door tot een glad beslag. Spatel de walnoten door het beslag.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.

Ingrediënten

10 personen

200 gram pompoenen in blokjes

125 gram suiker

2 eieren

100 milliliter arachideolie

0.5 theelepel kaneelpoeder

0.5 theelepel nootmuskaatpoeder

225 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram walnoten

Ingrediënten

Voor 10 personen

Pompoen groen product photo
Pompoen groenPompoen groen2,79
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Bindy Zelfrijzend bakmeel product photo
Bindy Zelfrijzend bakmeelBindy Zelfrijzend bakmeel0,90
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
305
Koolhydraten
30
Vetten
18
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
5
Vezels
1
Zout
0.3
Suiker
0