0
Winkelmand

Panna cotta met saffraan en sinaasappelsiroop

Overheerlijke panna cotta! Geweldig gecombineerd met saffraan en sinaasappelsiroop!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de gelatine in een laagje koud water. Verwarm de room met de saffraan, kaneel, suiker en vanillesuiker tot het kookpunt en laat de suiker al roerend helemaal oplossen.
  2. Verwijder het kaneelstokje. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme room. Spoel de vormpjes om met koud water en laat uitlekken.
  3. Giet de room in de vormpjes en laat helemaal afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Laat in de koelkast nog minimaal 2 uur opstijven.
  4. Schil voor de siroop 1 sinaasappel dun en snijd deze oranje schil in dunne reepjes.
  5. Pers beide sinaasappels uit en breng het sap met de schilletjes en suiker aan de kook. Laat even koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
  6. Doop de vormpjes met panna cotta kort in een laagje heet water en stort op bordjes. Giet een straaltje van de siroop erover en garneer de panna cotta met een paar sinaasappelschilletjes.

Ingrediënten

4 personen

3 blaadjes gelatine

800 milliliter room

1 mespunt saffraan

1 kaneelstokje

1 zakje vanillesuiker

voor de siroop

2 eetlepels suiker

2 sinaasappels schoongeboend

2 eetlepels suiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
8710624205263 product photo
Alternatief
4
Momenteel niet beschikbaar
8712200400390 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
825
Koolhydraten
36
Vetten
72
Verzadigde vetten
47
Eiwitten
7
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0